VÄRLDENS FÖRSTA BATTERIDRIVNA PÅLKRAN

Investeringen av den batteridrivna pålkranen är en del av Aarsleff Ground Engineering totala hållbarhetsarbete då vi vill bidra till en hållbar utveckling inom vårt verksamhetsområde där det ger störst effekt.

Att investera i en eldriven pålkran ger oss möjlighet att även hjälpa våra kunder att bidra till minskat koldioxidutsläpp samtidigt som det visar att vi är beredda att göra stora investeringar för att vi tillsammans ska nå våra klimatmål.

Den batteridrivna pålkranen har samma kapacitet som sin konventionella motsvarighet, Junttan PMx22 men istället är dieselmotorn utbytt till en modern batteridriven motor med 396kWx2. Batterierna byts med maskinen själv genom fånglinan.

Vinster för både miljö och människa

Genom att använda oss av den batteridrivna pålkranen kan vi reducera koldioxidutsläppen med 95% jämfört med en dieseldriven maskin. Under ett år beräknas den batteridrivna pålkranen spara ca 35 000 kg CO2 och 14 000 liter diesel. Utöver det faktum att de lokala koldioxidutsläppen försvunnit har också ljudnivån blivit lägre, detta resulterar i att våra yrkesarbetare också fått en bättre arbetsmiljö att verka i.

3 fakta om pålkranen

  1. 100% batteridriven – ingen hybrid eller plug-in
  2. Batterierna laddas över natten och kan stödladdas under dagen
  3. Samma styrka och kapacitet som hos en konventionell dieseldriven PMx22

Se filmer om den batteridrivna pålkranen

VILL DU VETA MER OM VÅR BATTERIDRIVNA PÅLKRAN?

Kontakta Viktor Bergsten, Affärschef, 0768-30 13 12, vsu@aarsleff.com

SE VILKA TJÄNSTER VI ERBJUDER

JAG VILL BLI KONTAKTAD