Published On: 25 maj, 2022

Aarsleff 75 år – Hur allt började

KAN DU FYLLA EN DUMPER MED 60 TON BRUNKOL PÅ EN DAG?

I så fall skulle du vara en självklar kandidat för ett jobb på Aarsleff 1947 – förutsatt att du också kan gå med på följande:

Du är villig att:

  • Arbeta hårt tio timmar per dag, sex dagar i veckan.
  • Arbeta där det finns arbetet – närmare bestämt i ett område som omfattar ca 400 kvadratkilometer i Mellersta Jylland (boende ingår inte).
  • Arbeta i alla typer av väder, även vid ca 30 minusgrader.

I år är det 75 år sedan Per Aarsleff grundade Aarsleff-koncernen – med 14 man och några maskiner på ett gammalt brunkolsfält. Idag har vi mer än 50 företag, 8 000 anställda och en årlig omsättning på drygt 21 miljarder SEK. Detta kunde bara ske tack vare extremt hårt arbete, mycket tur, men också en skarpt sinne för affärer.

Per Aarsleff hade till exempel en talang för att hitta rätt maskiner (han var en av de första ägarna till en lastbil med hydraulisk dumper) samt rätt personal tack vare sin inställning till människor:

”Jag har aldrig varit övertygad om att jag är den smartaste mannen i världen, men jag har alltid blivit klokare genom att prata med dem som har de problemen. Bra människor har alltid varit ryggraden i systemet, många av dem kan ha varit lite udda, eller låt oss säga så här: de har haft starka individuella egenskaper”, sa han en gång.

Låt oss hissa flaggan för gamle Per och hans företag som är redo för ytterligare 75 år.