Möt våra medarbetare - Aarsleff

MÖT VÅRA MEDARBETARE

Namn: Ryan Stanney
Roll: Grundläggare

What do you do at Aarsleff?
I currently drive a 70 ton piling rig that we use to install precast concrete piles. As a machine operator you have many responsibilities, like planning the best way to carry out the project, ordering the piles and other supplies, fixing the machine when it breaks and the safety of the machine and your work mates.

What are the biggest challenges of your job?
The ground is very unpredictable and it’s my job to order the correct lengths of piles. Each pile needs to reach from the final cutting height to the bedrock below, which can vary greatly in depth, and if we order piles that are too short we risk not reaching it. On the other hand, if we order piles that are too long, we would waste a lot of pile.

Why did you choose the foundation industry?
When I first moved to Sweden five years ago I was in need of a new career. I was looking for something I would find both exciting and well paid. One day I drove past a site with massive machines that were doing groundwork and I knew instantly that’s what I wanted to work with.

What does a typical day at work look like?
Everyday has new challenges but a perfect day’s production would involve unloading trucks of the piles we ordered the day before, picking up each pile with the rig and driving them down to the bedrock. On a good day we can typically produce between 500 to 1000 meters, it goes fast and it’s a lot of fun.

What is the best thing about your job?
The best things are the freedom and excitement, we are always the first onsite so we have the whole place to ourselves and there’s always a lot happening.

Vad gör du på Aarsleff Ground Engineering?
Jag arbetar idag som arbetschef för Region Öst.  Jag driver de affärer som görs i regionen, allt från kundkontakt och kalkyl och slutligen ekonomi.

Varför har du valt att arbeta på Aarsleff?
Jag stod lite och stampade i min roll hos min dåvarande arbetsgivare när jag påbörjade en dialog med Aarsleff och kände: ”Varför inte. Det är väl bara att ge det en chans”. Jag har en bakgrund inom anläggning men innan det ingen nämnvärd erfarenhet av just grundläggning mer än att jag i min roll som sidoentrprenör och beställare tyckte att det verkade spännande.

Vilka egenskaper är bra att ha i din roll?
Lyhörd, socialt kompetent, kunna tempoväxla och ett entreprenörskap.

Vad är bäst med ditt jobb?
Friheten under ansvar framför allt, i Aarsleff är vi alla entreprenörer som arbetar. Det går dessutom inte en dag utan att man lär sig något nytt. Nu går vi dessutom som företag igenom en expansion som känns otroligt kul och inspirerande.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?
Det är minst sagt högt och lågt, vilket för mig är en av de stora fördelarna. En vanlig dag kan jag vara ute i på ett projekt, träffa kunder, räknar på anbud och försöker sy ihop lösningar för våra kunder på bästa möjliga sätt.

Namn: Mathias Einarsson
Roll: Arbetschef Öst

Namn: Max Tapper
Roll: Arbetsledare

Vad gör du på Aarsleff Ground Engineering? 
Jag jobbar som Arbetsledare och i och med det ansvarar jag bland annat för att beställa material, transporter, uppföljning av projekt, fakturerar, godkänner fakturor osv. Jag arbetar en del administrativt som att ta fram riskanalyser, arbetsberedningar, pålprotokoll och ritningar.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?
Jag brukar åka ut till projekten på morgonen, där går vi igenom gårdagen samt hur det ser ut för dagen som startar, pratar med platschef om framfart och hur de upplever oss på bygget mm., tillbaka till kontoret fyller i protokoll, uppdaterar ritningar. Svårt att redogöra för en vanlig arbetsdag för ingen är den andra lik.

Varför valde du grundläggningsbranschen?
Näst intill alla mina kompisar håller på med grundläggning och har talat väldigt gott om detta.

Vilka egenskaper är bra att ha i din roll?
Tålamod och eget driv är oerhört viktigt.

Vad är bäst med ditt jobb?
Frihet under ansvar, vara med och bestämma på bygget

Vad gör du på Aarsleff Ground Engineering?
Jag arbetar som mekaniker och svetsare och jag har hand om verkstaden, lagar, servar, levererar och tar emot beställningar mm. En mycket varierad roll.

Varför har du valt att arbeta på Aarsleff?
Jag tycker om att arbeta med stora maskiner, tidigare arbetade jag med min pappa i en verkstad som svetsare, svarvare och mekaniker. Finns så mycket att arbeta med inom mekanikområdet vilket är roligt!

Vilka egenskaper är bra att ha i din roll?
Man måste vara lösningsorienterad.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?
Jag börjar morgnarna med att möta upp mina trevliga arbetskamrater och tar en kaffe, pratar om vilka jobb vi har, vi skrattar mycket tillsammans. Sen är det dags att planera med allt som ska göras. Jag arbetar inte bara i verkstaden utan ibland behöver jag åka ut till arbetsplatserna för att serva eller laga maskinerna på plats.

Hur har din yrkesresa sett ut?
Jag kom till Sverige från Syrien 2015. Innan kriget bröt ut hade jag och min far en verkstad tillsammans där jag arbetade bland annat som mekaniker, svetsare och svarvare. Jag ville gärna hamna på en firma där det händer mycket och som utvecklas. Jag påbörjade min praktik på Aarsleff 2017 och sedan fick jag en fast anställning. Jag tycker jag har utvecklats jättemycket i min roll här på Aarsleff och jag är jättenöjd med att arbeta här. Det finns så mycket nytt att lära sig hela tiden, oändligt med saker!

Namn: Yahya Tawil
Roll: Mekaniker/Svetsare

Välkommen att skicka in en spontanansökan

Förnamn
Efternamn
E-post
Telefonnummer
Click or drag a file to this area to upload.
Ladda upp CV