Published On: 5 juli, 2024

Sommarlov, tid att slappa eller tid att jobba?

Såklart det kan vara lite av varje.

Jack, som gått ur nian nyligen, har sommarjobbat med våra experter i verkstaden och idag är hans sista dag. Han har fått vara del av #aarsleffpeople under tre veckor. Det är andra året han är med Yahya och Dennis som tycker det är både roligt och givande att få visa och lära Jack vad de gör. Båda upplever extrahjälparen som intresserad, läraktig, nyfiken och engagerad. De tycker att Jack är duktig och jobbar på, de kan lita på att det de sätter i händer på honom blir gjort.

Som för många arbeten är det en hel del kunskap om säker arbetsmiljö och utbildning som krävs, vilket begränsar möjligheten att testa på alla moment för en minderårig. Men Jack har med stor försiktighet följt sin handledare Yahya’s instruktioner för att arbeta säkert i det delar han tillåts arbeta med.

Som bilderna visar har Jack bland annat tvättat maskiner och skruvat ihop slangar. Yahya berättar att Jack arbetat mycket självständigt efter han fått sina instruktioner och varit en stor hjälp. Han har kapat stag som levererats till projektet Masthuggskajen. Ett precisionsarbete som inte får gå fel. Stagen måste kapas på exakt ställe, annars blir de oanvändbara. Ett arbete som han utfört väl, säger en nöjd och glad Yahya.

 

 

 

 

 

 

 

Förutom att få delta och göra underhåll på maskinerna, så har Jack även lärt sig hur maskinerna fungerar och hanteras, fast inte köra de. Men det är inte bara i verkstaden som jobbet utförs. När maskinerna behöver fixas till ute på byggplatsen så rycker verkstadsteamet ut.

I år hade Jack möjligheten att följa med till Danmark för maskinservice på vår batteridrivna pålkran som är utlånad till Aarsleff Funderings projekt. Där fick han krypa in under pålkranen, fixa och skruva. När solen skiner är det inte fel att jobba utomhus.  Resan fylldes med nya lärdomar, intryck och en hel del skatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jack trivs väldigt bra på Aarsleff. Han säger att han har blivit väl omhändertagen och känner sig uppskattad. Det är ju inte fel att få lite pengar att röra sig med i sommar, men Jack är också tacksam för det han fått vara med om och lärt sig. Det är ibland en stor skillnad på teori och verklighet. Att få komma ut en kort tid i arbetslivet tidigt och se hur det fungerar ger perspektiv.

I höst skall han börja på Bygg och anläggning, där han kanske kan få lite nytta av kunskaperna han nu fyllt på med. Men innan dess blir det sommarlovsledighet med vännerna, köra moppe och bada.

Tack för din insats Jack!

Vi önskar dig en fantastisk sommar och lycka till på gymnasiet.