Published On: 16 januari, 2023

Aarsleff satsar på hälsa

Nytt år brukar betyda nya möjligheter och för medarbetarna hos Aarsleff Ground Engineering innebär det bland annat ett friskvårdserbjudande med hälsotest och coaching hos Aktivitus.

Aktivitus är ett företag som arbetar med hälsofrämjande aktiviteter med idrottsföreningar och privatpersoner, men som även arbetar med friskvård och hälsa mot företag. Från och med årsskiftet har Aarsleff inlett ett samarbete med Aktivitus för att friskvård ska vara och är en självklar del av Aarsleff.

– Aktivitus har ett tilltalande upplägg med tester och uppföljande coaching. Jag upplever att det är viktigt med uppföljande coachsamtal för att de målen som man önskar nå ska ha större chans att bli uppfyllda, säger Lars Gustafsson, VD och initiativtagare.

Ett av rummen på kontoret i Gunnilse ser ett att ha förvandlats till en mottagning. På plats finns Olle Bengtström från Aktivitus, som utför hälsotester på alla medarbetare som önskar ta del av detta erbjudande. Olle arbetar som testledare och cykelcoach och har en bakgrund inom idrott- och friskvårdspedagogik med inriktning idrottspsykologi.

– Min roll är att vara coachande och lyfta de bra aspekterna folk gör, inte leta problem, säger Olle Bengtström.

Hälsa och friskvård är ett långsiktigt arbete och det är en av anledningarna till att Aktivitus arbetar med coaching och uppföljning, för att stötta och motivera i medarbetarens egna uppsatta mål.

– Kombination av välmående och att ge kroppen de bästa förutsättningarna för att hålla sig frisk, svarar Olle Bengtström, på frågan om vad hälsa betyder för honom.

Det har varit en mycket positiv respons från personalen och många uppskattar formatet från Aktivitus, där det inte finns någon helst press eller prestation bakom initiativet. Det är dock lätt att starta den här typen av aktivitet med många positiva tillrop, utmaningen är att få den långsiktiga positiva upplevelsen där vi också ser de positiva resultaten. Det handlar inte om att alla ska börja springa maraton, utan att varje individ utifrån sina förutsättningar och mål tar några steg i rätt riktning med fokus på hälsa och välmående.

– Förra året var jag deltagare i välgörenhetsorganisationen Team Rynkeby som samlar in pengar till barn med svåra sjukdomar, berättar Lars Gustafsson. Han fortsätter ”Team Rynkeby cyklar också till Paris för att skapa uppmärksamhet för organisationen samt att bidra till bättre välmående hos deltagarna. Det blev många mils träning som jag efter turen till Paris ville förvalta och därför tog jag kontakt med Aktivitus och tillsammans med Olle tog fram ett träningsupplägg med målet att cykla Vätternrundan 2023 under 10 timmar.”

Med detta initiativ hoppas Aarsleff kunna inspirera medarbetarna till att se över sina egna hälsobefrämjande insatser för att hålla sig friska både på jobbet och på fritiden.

Olle Bengtström från Aktivitus

Olle Bengström från Aktivitus

Vill du veta mer?
Kontakta oss!