Paula Wirdheim, KMA samordnare

Vad gör du på Aarsleff Ground Engineering?
Jag jobbar som KMA samordnare/KMA chef på avdelningen speciella projekt. Just nu är jag 50/50 på två stora projekt, Farehamnen i Varberg och nya Masthuggskajen-Halvön i Göteborg.

Hur kommer det sig att du valde ett arbete inom bygg-/grundläggningsbranschen?
Jag har jobbat i byggbranschen i över 30 år nu och stortrivs. Gick 4-årig byggteknisk linje och hade egentligen tänkt plugga arkitektur på Chalmers tekniska högskola, men fick jobb direkt och blev fast. Inom byggbranschen har jag jobbat med olika inriktningar som husbyggnad, arkitektur, anläggning och grundläggning.

Vad gör grundläggningsbranschen speciell att arbeta i?
Jag gillar att jobba ute i stora speciella projekt, så jag har verkligen kommit rätt. Både Farehamnen och Masthuggskajen är utmanande och spännande projekt.

Varför har du valt att arbeta på just Aarsleff?
Jag gillar stämningen på företaget. Och fick nu chansen att vara med ute på speciella projekt igen, så valet var enkelt.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?
Den är väldigt varierande. Det är allt från skyddsronder, introduktioner med nya medarbetare, möten både internt och med beställare och myndigheter. Mycket dokumentation, som det blir med kvalitet, miljö och arbetsmiljöarbete. ID06 och Infobric arbete och en hel del miljökontroller av produkter, för vi strävar efter att jobba så miljövänligt som möjligt. Jag har jobbat en hel del med miljöcertifieringar av byggnader och i Svanen projekt så det kommer väl tillpass nu. Utöver det så hjälper jag till med allt möjligt högt och lågt som kan uppstå på en byggarbetsplats.

Vilka egenskaper är bra att ha i din roll?
Att vara flexibel, effektiv och lösningsorienterad. Socialt kompetent och bidrar till en god stämning. Det är även viktigt att vara strukturerad och kunna planera sitt arbete. Att vara en ”doer”.

Vad ser du för möjligheter att utvecklas inom Aarsleff och i din roll?
Inom Aarsleff har man alltid haft en stor möjlighet att utvecklas, om man vill. För min del så vill jag fördjupa mina kunskaper och lära mig mer inom vattennära projekt.

#aarsleffpeople

Paula Wirdheim, KMA samordnare