Yahya Altawil, Mekaniker/Svetsare

Vad gör du på Aarsleff Ground Engineering?
Jag arbetar som mekaniker och svetsare och jag har hand om verkstaden, lagar, servar, levererar och tar emot beställningar mm. En mycket varierad roll.

Varför har du valt att arbeta på Aarsleff?
Jag tycker om att arbeta med stora maskiner, tidigare arbetade jag med min pappa i en verkstad som svetsare, svarvare och mekaniker. Finns så mycket att arbeta med inom mekanikområdet vilket är roligt!

Vilka egenskaper är bra att ha i din roll?
Man måste vara lösningsorienterad.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?
Jag börjar morgnarna med att möta upp mina trevliga arbetskamrater och tar en kaffe, pratar om vilka jobb vi har, vi skrattar mycket tillsammans. Sen är det dags att planera med allt som ska göras. Jag arbetar inte bara i verkstaden utan ibland behöver jag åka ut till arbetsplatserna för att serva eller laga maskinerna på plats.

Hur har din yrkesresa sett ut?
Jag kom till Sverige från Syrien 2015. Innan kriget bröt ut hade jag och min far en verkstad tillsammans där jag arbetade bland annat som mekaniker, svetsare och svarvare. Jag ville gärna hamna på en firma där det händer mycket och som utvecklas. Jag påbörjade min praktik på Aarsleff 2017 och sedan fick jag en fast anställning. Jag tycker jag har utvecklats jättemycket i min roll här på Aarsleff och jag är jättenöjd med att arbeta här. Det finns så mycket nytt att lära sig hela tiden, oändligt med saker!

#aarsleffpeople