Aarsleff bygger halvö i centrala Göteborg

Aarsleff har fått i uppdrag att bygga en halvö i centrala Göteborg. Beställare är Älvstranden Utveckling och kontraktssumman uppgår till 1,3 miljarder SEK.

Göteborg växer, bokstavligen. Den nya halvön som skall byggas i centrala Göteborg är en del av nya stadsdelen Masthuggskajen och Vision Älvstaden. Halvön kommer att bli cirka 200 meter bred och sträcka sig cirka 100 meter ut i älven. Den nya halvön kommer kopplas ihop med området vid Skeppsbron.

— Vi är mycket glada och stolta över att ha blivit utvalda som entreprenörer. Arbetet på vatten och de speciella grundförhållandena på plats kräver både specialutrustning och erfaren personal och här kan vi utnyttja vår mångåriga erfarenhet av grundläggningsarbeten och hamnbyggen i Sverige, säger Ole Steen Christensen, projektchef Per Aarsleff A/S.

Aarsleff var ett av tre företag som klarade prekvalificeringen och fick möjligheten att lämna anbud. Av dessa tre är Aarsleff det bolag som nu tilldelats kontraktet för att bygga ut Masthuggskajen. Kontraktet skrevs på under tisdagen den 3 maj.

Projektet kommer inledas omedelbart och redan under tidig sommar kommer man märka att arbetet är igång på plats.

— Snart kommer Aarsleff att etablera sig på Masthuggskajen och om allt går som planerat ska grundläggningen av halvön vara klar hösten 2025, säger Anders Ydreskog, projektchef för halvön på Älvstranden Utveckling.

För mer information, vänligen kontakta:

Ole Steen Christesen, Projektchef
Tel: +45 2026 3325
och@aarsleff.com

Viktor Bergsten, Arbetschef
Tel: +46 (0)768 30 13 12
vsu@aarsleff.com

Bild 1: Lena Andersson, vd Älvstranden Utveckling skakar hand med Kenneth Holmgaard Hansen, Aarsleff A/S.

Bild 2: Illustration av Masthuggskajen, Kanoziarkitekter

2024-03-04T21:20:02+01:003 maj, 2022|

Dela detta inlägg, välj din plattform!

Om författaren:

Till toppen